Chec cu lichior de vanilie

Printeaza

Chec cu lichior de vanilie din: oua, faina, amidon de porumb, zahar, zahar vanilinat, lichior de vanilie, unt, ulei, praf de copt, sofran sau turmeric, unt, pesmet, lichior, zahar pudra.

Ingrediente:Chec cu lichior de vanilie

  • 5 ouă
  • 125 g făină
  • 125 g amidon de porumb
  • 250 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 150 ml lichior de vanilie
  • 6 linguri unt topit sau 60 ml ulei
  • 1 plic praf de copt opţional
  • puţin şofran sau turmeric
  • câte 1 lingură unt şi pesmet pentru formă

Pentru glazură:

  • 3 linguri lichior
  • 150 g zahăr pudră
  • 30 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul topit şi răcit împreună cu zahărul, zahărul vanilinat şi ouăle, până se topesc cristalele de zahăr. Cerni făina împreună cu amidonul şi praful de copt. In crema cu ouă, adaugi treptat amestecul de prafuri şi mixezi, apoi presari şofranul şi torni treptat lichiorul de vanilie.

Torni compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi coci checul 40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (175°C).

După ce s-a răcit în formă, acoperi checul cu o glazură preparată din untul mixat cu zahărul pudră şi lichiorul de vanilie. Tai checul în felii după ce s-a mai uscat glazura.

Poţi să decorezi cu fructe confiate sau cu drajeuri colorate

 

Chec cu lichior de vanilie

Chec cu lichior de vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.