Chec cu lichior de oua

Printeaza

Chec cu lichior de oua: margarina, zahar, fulgi de ciocolata, faina, zahar vanilat, oua, lichior de oua, praf de copt, zahar pudra, lamaie, drajeuri de ciocolata.

Ingrediente:Chec_cu_lichior_de_oua.png

  • 200 g margarina
  • 180 g zahăr
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • 250 g făină
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 4 ouă
  • 150 ml lichior de ouă
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente décor:

  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 2 linguri drajeuri de ciocolată

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos şi cel vanilinat. Mixezi gălbenuşurile cu margarina moale, la tempe­ratura camerei. Adaugi trep­tat lichiorul, praful de copt şi făina cernută, alternând cu spuma de albuşuri.

După ce ai omogenizat această compoziţie moale, încorpo­rezi fulgii de ciocolată.Intr-o tavă de chec tape­tată cu hârtie de copt, torni uniform compoziţia şi intro­duci tava în cuptorul preîn- călzit, la foc mic spre mediu (165°C), pentru aproximativ 50 de minute.

Când checul s-a rumenit şi a trecut testul cu scobi­toarea (aceasta a ieşit cura­tă din compoziţie), îl scoţi din cuptor şi îl laşi să se răcească în tavă.

Freci zahărul pudră împreună cu 3-4 linguri de zeamă de lămâie şi coaja rasă a lămâii. Intinzi glazura pe suprafaţa checului şi presari fulgi de ciocolată. Porţionezi checul după ce s-a răcit glazura.

Chec cu lichior de oua

Chec_cu_lichior_de_oua.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.