Chec cu lamaie confiata

Printeaza

Chec cu lamaie confiata din: iaurt, faina, zahar tos, praf de copt, ulei, oua, lamaie, lamaie confiata, migdale, stafide, miez de nuca, sare, coacaze negre, frisca.

Ingrediente:Chec_cu_lamaie_confiata

  • 200 ml iaurt
  • 600 g faina
  • 200 g zahar tos
  • un pliculet cu praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • o lamaie
  • 100 g lamaie confiata
  • 100 g migdale
  • 20 g stafide
  • 50 g miez de nuca
  • 3 g sare
  • 200 g coacaze negre
  • o lamaie
  • frisca

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se mixează împreună cu sarea şi zahărul tos până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul, sucul şi coaja rasă de lămâie, praful de copt şi iaurtul. Se mixează două minute, apoi se adaugă albuşurile bătute separat.

Se amestecă, se adaugă făina şi se mixează până se omogenizează compoziţia. Se adauga stafidee, migdalele si miezul de nuca intregi sau tocate marunt si lamaie confiata.

Se amesteca si aluatul rezultat se toarna intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc potrivit 30-40 de minute. Daca dupa acest timp inca nu este gata, se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa cateva minute, verificand daca este gata.

Se serveste calda sau rece, simpla, cu sos de lamaie sau frisca, presarate cu coacaze.

Chec cu lamaie confiata

Chec_cu_lamaie_confiata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.