Chec cu jambon

Printeaza

O reteta de chec cu jambon, faina, oua, parf de copt, masline verzi, telemea, vin alb, sareChec cu jambon si piper.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 200 g jam­bon
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 200 g măsline verzi
  • 150 g telemea
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • unt cât o nucă

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi praful de copt într-un castron, apoi adaugi ouăle, uleiul şi vinul şi amesteci. Cureţi măslinele de sâmburi, tai jambonul şi telemeaua bucăţele şi le adaugi în compoziţia de chec.

Potriveşti de sare şi piper, amesteci şi torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt. Dai checul la cuptor pentru 45-50 de minute şi după ce e gata îl laşi să se răcească şi îl tai felii.

Poate fi un excelent aperitiv, dar şi o idee bună pentru pacheţelul de şcoală. De aseme­nea, merge foarte bine cu murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.