Chec cu iaurt si ghimbir

Printeaza

Chec cu iaurt si ghimbir din: iaurt, zahar, oua, faina, ghimbir, ulei, praf de copt, sare, zahar vanilinat, lamaie, zahar pudra.

Ingrediente:Chec cu iaurt si ghimbir

  • 150 g iaurt
  • 2 pahare zahăr
  • 4 ouă
  • 3 pahare făină
  • 50 g ghimbir ras
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi albuşurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi continui să baţi până obţii o spumă tare şi omogenă. Pui gălbenuşurile unul câte unul şi amesteci delicat, cu lingura, de jos în sus.

Continui să încorporezi celelalte ingrediente, amestecând în acelaşi mod. Torni compoziţia într-o tavă pentru chec, unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.

Scoţi checul din cuptor dacă trece proba cu scobitoarea, îl laşi să se răcească în tavă şi îl pudrezi cu zahăr, după ce s-a răcit complet.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.