Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala
PrinteazaChec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala din: făină albă, făină de secară, zahar, unt, oua, lapte dulce pasteurizat, praf de copt, coaja de portocala, fulgi de ciocolată sau ciocolată de menaj rasă.
- 150 g făină albă
- 150 g făină de secară
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 3 ouă
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 1/2 plic praf de copt
- coajă rasă de la 1 portocală
- 100 g fulgi de ciocolată sau ciocolată de menaj rasă
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron cele două tipuri de făină şi praful de copt. Topeşti untul într-un vas termorezistent pe care îl introduci în cuptor, la foc. Laşi untul topit să se răcorească.
Mixezi ouăle împreună cu zahărul, până când se dizolvă cristalele şi obţii o cremă albicioasă.
Adaugi laptele, untul topit, coaja rasă de portocale şi torni toată această compoziţie în castronul cu făină. La final, încorporezi fulgii de ciocolată şi omogenizezi.
Torni aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Coci checul timp de aproximativ 35 de minute, în cuptorul pre- încălzit, la foc mediu. Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă s-a copt: scobitoarea va ieşi încărcată cu aluat crud, dacă checul nu e copt.
In acest caz, continui coacerea şi probezi din nou, când preparatul s-a mai rumenit, îl tai în felii după ce s-a răcit complet în tavă.
Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala
Pofta buna!