Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala

Printeaza

Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala din: făină albă, făină de secară, zahar, unt, oua,  lapte dulce pasteurizat, praf de copt, coaja de portocala, fulgi de cio­colată sau ciocolată de menaj rasă.

Ingrediente:Chec_cu_faina_de_secara_ciocolata_si_coaja_de_portocala

  • 150 g făină albă
  • 150 g făină de secară
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coajă rasă de la 1 portocală
  • 100 g fulgi de cio­colată sau ciocolată de menaj rasă

Mod de preparare:

Amesteci într-un cas­tron cele două tipuri de făină şi praful de copt. Topeşti untul într-un vas termorezistent pe care îl introduci în cuptor, la foc. Laşi untul topit să se răcorească.

Mixezi ouăle împreună cu zahărul, până când se dizolvă cristalele şi obţii o cremă albicioasă.

Adaugi laptele, untul topit, coaja rasă de portocale şi torni toată această compoziţie în castronul cu făină. La final, încorporezi fulgii de ciocolată şi omogenizezi.

Torni aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.

Coci che­cul timp de aproximativ 35 de minute, în cuptorul pre- încălzit, la foc mediu. Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă s-a copt: scobitoarea va ieşi încăr­cată cu aluat crud, dacă checul nu e copt.

In acest caz, continui coacerea şi probezi din nou, când pre­paratul s-a mai rumenit, îl tai în felii după ce s-a răcit complet în tavă.

Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala

Chec_cu_faina_de_secara_ciocolata_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.