Chec cu dovlecei
PrinteazaChec cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide.
- unt, pentru uns tava
- 2 oua mari
- 125 ml ulei
- 85 g zahar brun
- 350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 300 g de faina
- 2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita praf de copt
- 85 g de nuci, tocate grosier
- 140 g de stafide
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la l80°C/gaz 4. unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă de cozonac. într-un vas mare bate ouăle, uleiul şi zahărul, apoi adaugă dovleceii şi vanilia.
In alt vas, amestecă restul ingredientelor cu puţină sare. Toarnă ingredientele uscate peste compoziţia lichidă, apoi toarnă totul în formă.
Coace 1 oră sau până când o scobitoare înfiptă în mijloc iese curată. Lasă checul să se răcească, apoi serveşte sau congelează până la 1 lună.
Chec cu dovlecei
Pofta buna!
interesant pentru aperitiv