Chec cu cirese si ciocolata alba
PrinteazaChec cu cirese si ciocolata alba din: cireşe, unt, zahăr, făină, oua, făină de migdale, praf de copt, sare, ciocolata alba.
Ingrediente:
- 450 g cireşe bine coapte
- 150 g unt
- 140 g zahăr
- 250 g făină
- 3 ouă
- 3 linguri făină de migdale
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- un praf sare
Ingrediente pentru servit:
- 200 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu untul pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle unul câte unul, făina, apoi făina de migdale, praful de copt si sarea. Se pun cireşele curătate de sâmburi.
Se toarnă amestecul într-o formă de copt si se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Ciocolata albă se topeşte la bain-marie si se asază deasupra checului după ce acesta s-a răcit complet. Se aduce la masă si cu fructe deasupra.
Chec cu cirese si ciocolata alba
Pofta buna!