Chec cu cirese confiate

Printeaza

 Chec cu cirese confiate din: unt, zahar tos, oua, faina, lapte, cirese confiate, migdale, zahar vanilat, sare, esenta de migdale, scortisoara, praf de copt, dulceata de kiwi, frisca.

Ingrediente:Chec cu cirese confiate

  • 200 g unt
  • 160 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 320 g făină
  • 150 ml lapte dulce
  • 100 g cireşe confiate
  • 50 g migdale
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • esenţă de migdale
  • pudră de scorţişoară
  • o jumătate de pliculeţ de praf de copt
  • dulceaţă de kiwi
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul moale, ouăle, zahărul tos şi un praf de sare. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă laptele dulce, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o linguriţă de esenţă de migdale şi un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară.

Se presară praful de copt şi făina cernută, se mixează cinci minute ca să se încorporeze ingre­dientele, apoi se adaugă cireşele confiate şi migdalele tăiate mărunt. Se amestecă bine cu o lingură, se toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduce în cup­torul încins.

Se coace 40-60 de minute la foc potrivit sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate, se îndepărtează hârtia şi se ţine să se răcească pe un grătar de bu­cătărie.

Se feliază şi se serveşte cu dulceaţă de kiwi sau frişcă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.