Chec cu cacao
PrinteazaChec cu cacao din: oua, unt, faina, cacao, ciocolata, esenta de rom si praf de copt.
- 6 oua
- 250 g unt
- 200 g faina
- 30 g cacao
- 100 g ciocolata
- esenta de rom
- praf de copt
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu zahărul, cacaua şi esenţa de rom. Punem la fiert pe foc mic. După ce s-a dizolvat zahărul, adăugăm untul moale şi fiebem până când se îngroaşă. Păstrăm 150 g din această compoziţie. In restul compoziţiei, după ce s-a răcit, adăugăm gălbenuşurile pe rând.
Presărăm făina amestecată cu un plic praf de copt, omogenizăm şi adăugăm albuşurile bătute spumă tare. Amestecăm prin răsturnare. Tapetăm 2 forme de chec cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia, în mod egal. Coacem 60 minute la foc moderat.
Scoatem checurile din forme şi le ungem cu compoziţia de cacao păstrată. Deasupra presărăm ciocolată rasă.
Chec cu cacao
Pofta buna!