Chec cu branza si hrisca

Printeaza

Chec cu branza si hrisca din: branza de vaci, sare, fulgi de hrisca, oua, zahar, stafide, fructe confiate, nuci, scortisoara, vanilie, unt.

Ingrediente:Chec cu branza si hrisca

  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar fulgi de hrişcă
  • 5 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g stafide
  • 1 ceaşcă amestec de fructe confiate şi nuci
  • 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
  • câteva picături esenţă de vanilie
  • 1 lingură unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Pentru a măsura cantitatea de fulgi de hrişcă, foloseşti un pahar cu volumul de 200 ml. Pui într-un castron fulgii de hrişcă, adaugi apă fiartă cât să-i acopere şi puţin peste, acoperi castronul cu o farfurie şi îi laşi să se umfle timp de 30 de minute.

Mixezi ouăle cu sarea, zahărul, esenţa de vanilie şi scorţişoara, apoi adaugi brânza bine scursă, încorporezi stafidele şi fructele confiate, fulgii de hrişcă şi omogenizezi.

Tapetezi o tavă pentru chec cu hârtie de copt pe care o ungi. Torni compoziţia în tavă şi presari deasupra nucile tăiate. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45-50 de minute.

Porţionezi checul după ce s-a răcit complet în tavă.

 

Chec cu branza si hrisca

Chec cu branza si hrisca

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.