Chec cu branza si compot

Printeaza

Chec cu branza si compot din: branza de vaci, zahar, faina, oua, smantana, cacao, lapte, biscuiti, unt, fructe, sirop de compot, amidon.

Ingrediente:Chec_cu_branza_si_compot

  • 1 kg brânză de vaci grasă
  • 1 3/4 pahar zahăr
  • 3 linguri făină
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • coaja rasă de la 1/2 portocală
  • 5 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/4 pahar smântână consistentă
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri lapte

Pentru tapetat tava:

  • 1 1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt
  • 1/4 pahar zahăr pudră
  • 1/4 pahar unt topit sau margarină

Pentru decor:

  • fructe din compot
  • 3/4 pahar sirop de compot
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă amidon sau făină
  • 2 linguri apă rece

 

Mod de preparare:

Amesteci pesmetul de biscuiţi împreună cu zahărul şi untul. Cu acest amestec, ungi o formă rotundă sau o formă pentru chec, presându-1 cu mâna, în strat uniform.

Pentru umplutură, ingredientele trebuie să aibă temperatura camerei, mai puţin smântână. Mixezi brânza cu zahărul, ouăle, gălbenuşurile, aromele, făina cernută, iar la final încorporezi smântână rece.
în jumătate din compoziţie, adaugi pudra de cacao şi laptele.

Torni compoziţia albă în forma tapetată, apoi pe cea maro. Coci aluatul în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute. Laşi prăjitura să se răcească la temperatura camerei, apoi o dai la rece.

Amesteci amidonul cu siropul, zeama de lămâie şi le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. Aşezi fructe din compot pe prăjitură şi le acoperi cu glazură călduţă, pe care o torni încet, cu lingura.

Răceşti prăjitura 30 de minute, după care o poţi consuma.

Chec cu branza si compot

Chec_cu_branza_si_compot

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.