Chec cu carne de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu carne de pui din: unt, faina, smantana, ou, otet, sare, pulpe de pui, ceapa, ulei, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Chec cu carne de pui

  • 250 unt rece
  • 500 g faina
  • 150 g smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu otet
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 3-5 linguri cu ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura cu smantana
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat omo­gen din toate ingredientele şi lasă-lîn frigider o oră. Căleşte carnea cu un praf de cimbru şi ceapa tocată mărunt în uleiul în­cins. Acoperă şi lasă să se înăbuşe 20-30 de minute. Completează mereu cu apă, să fiarbă carnea (la final, compoziţia nu trebuie să fie apoasă, ci scăzută).

Când s-a răcit, încorporea­ză 1 ou, smântână şi verdea­ţa tocată mărunt. Sărează şi piperează după gust. Imparte aluatul în două foi de 0,5 cm grosime. Tapetează cu hârtie o tavă de chec şi aşază foaia în aşa fel încât să acoperi (ca un plic) jumătate din umplutura pe care o aşezi deasupra (nu trebuie să iasă compoziţia).

Unge cu ou bătut şi pro­cedează la fel cu cea de-a doua foaie. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc.

Chec cu carne de pui

Chec cu carne de pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.