Chec aperitiv cu parizer

Printeaza

O reteta delicioasa de chec aperitiv cu:  faina, ou, unt, otet, sare, parizer, carne tocata, ceapa,  patrunjel verde, sare, marar, piper.

Ingrediente aluat:Chec aperitiv cu parizer

  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 g unt
  • 3 linguri apă
  • 1 linguriţă otet
  • 1 praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 g carne tocată (vită si porc)
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine
  • 100 g parizer(sau 100 g şuncă presată)
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingre­dientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat uniform, elastic, uşor de modelat. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece timp de o oră.

Intre timp, se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu pu­ţin ulei. Când începe să se înmoaie, se adaugă carnea tocată şi se călesc în conti­nuare împreună, până când scade lichidul lăsat de carne. Se lasă apoi la răcit.

Se adaugă feliile de pâi­ne înmuiate în apă (sau în lapte) şi stoarse bine, ouă­le, verdeaţa tocată, sare şi pi­per, după gust. Se amesteca  bine. La sfârşit, se adaugă parizerul tăiat cuburi (sau şunca), se amestecă uşor, să nu se sfărâme.

Se întinde aluatul în foa­ie, se capitonează cu ea o formă de chec, cu tot cu pe­reţi. Se umple interiorul cu compoziţia de carne, se aco­peră şi deasupra cu o foaie de aluat.

Se fac două găuri deasupra, pentru a elimina aburii în timpul coacerii. Din bucăţele de aluat, se fac dife­rite ornamente la suprafaţa checului, apoi se introduce forma la cuptor pentru apro­ximativ 40 de minute.

Chec aperitiv cu parizer

Chec aperitiv cu parizer

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.