Chec aperitiv cu masline

Printeaza

Chec aperitiv cu masline din: oua, galbenus, faina, sunca, masline, cascaval, lapte, ulei, drojdie, sare, piper.

Ingrediente:Chec aperitiv cu masline

  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 150 g faina
  • 200 g sunca
  • 100 g masline taiate
  • 100 g cascaval
  • 120 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă făinia proaspăt cernută şi amestecată cu drojdia. După ce s-a încorporat, adaugă treptat laptele fiert separat şi răcit, uleiul, măslinele tăiate, caşcavalul ras şi şun­ca tăiată mărunt.

Compoziţia astfel obţinută toarn-o în tăvi unse cu ulei sau margarina şi tapeta­te cu făină. Lasă la cuptor aproximativ 40 de minute. Spre final, unge checul cu gălbenuşul bătut cu un praf de sare. In compoziţie, mai poţi adăuga şi puţin mărar tocat foarte fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.