Chec-aperitiv cu ceapă verde

Printeaza

Chec-aperitiv cu ceapă verde din: oua, sunca presata, ceapa verde, cascaval, iaurt, ardei, faina, praf de copt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chec-aperitiv cu ceapă verde

  • 4 oua
  • 100 g sunca presata
  • 8 fire ceapa verde
  • 200 g cascaval
  • 140 g iaurt
  • 1/2 ardei rosu
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa o tai şi o căleşti în 2 linguri ulei, din cele 6 linguri necesare, timp de 5-6 minute.

Şunca o tai cubuleţe, caşcavalul îl dai pe răzătoarea mare, ardeiul îl tai bucăţele.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare.

Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul, caşcavalul, iaurtul, şunca şi ceapa călită.

Adaugi apoi şi făina amestecată cu praful de copt, presari sare şi piper după gust şi amesteci bine.

Compoziţia obţinută o amesteci cu albuşurile bătute spumă.

Compoziţia finală o torni într-o tavă de chec tape-tată cu hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul încins în prealabil, la 150 C, timp de 50-60 de minute.

Gând este gata, laşi să se răcească, apoi feliezi checul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde

Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde din: unt, făină, praf de copt, sare, iaurt, oua, ulei de floarea-soarelui, brânză dulce, ceapă verde, mărar verde, sare, piper. Ingrediente: 75 g unt 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă sare 150 g iaurt 1 albuş 50 ml ulei de floarea-soarelui Pentru umplutură: 200 g brânză dulce […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.