Chebab ardelenesc

Printeaza

Chebab ardelenesc din: carne de vita tocata, ceapa, ulei, faina, oua, unt, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Chebab_ardelenesc

  • 1,5 kg carne de vita tocata
  • 500 g ceapa
  • 300 ml ulei
  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 200  unt
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faci o tocană din carne, ceapă, ulei şi o condimentezi. O laşi apoi să fiarbă la foc mic. Carnea de vită trebuie să fie tocată. Când este gata, scurgi tocana de sos şi de grăsime şi o laşi la răcit.

Pregăteşti un aluat din făină, lapte, unt şi sare şi îl frămânţi bine. întinzi o foaie, pui tocana răcită şi o rulezi. Pui ruloul într-o tavă unsă şi o dai la cuptor până se rumeneşte bine.

Fierbi ouăle tari, le toci mărunt şi le pui deasupra. Torni sosul de la tocană peste fie-‘ care porţie. Serveşti chebabul cu castraveţi muraţi sau cu salată.

Chebab ardelenesc

Chebab_ardelenesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.