Champagne Pick-me-up Cocktail

Printeaza

Champagne Pick-me-up Cocktail

Champagne Pick-me-up Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – cognac

Pahar – flute

Categorie – Wine drinks

Decoraţiune – fără

 

Se serveste înainte de mese, seara şi noaptea

 

Ingrediente:

  • 5/10 cognac
  • 4/70 suc proaspăt de portocale
  • 1/10 sirop de rodii
  • şampanie

 

După unele opinii, ţara sa de origine ar fi Franţa anilor ’40; după altele, America anilor ’30, Partea a doua a denumirii – pick-me-up corespunde cuvântului italienesc „tiramisu” şi exprima, bineînţeles, principala caracteristică a acestei băuturi, aceea de a revigora, recomandabilă pentru a înviora şi întări organismul la petreceri mai agitate. Ca aperitiv de seară, este cerut mai ales de consu­matorii bărbaţi.

Preparare:

Se amestecă energic în shaker primele trei ingrediente, cu gheaţă mărunţită şi se toarnă în paharul flute bine răcit. Se completează cu şampania bine frapată.

 

Variante:

Mai mult decât variante propriu-zise. este vorba, mai degrabă, despre moduri diferite de preparare ale reţetei de bază. Intr-un reţetar franţuzesc se re­comandă a fi obţinut astfel: 3/4 cognac, 1/4 Grand Marnier, sucul de la o jumătate de porto­cală, un jet de sirop de rodii, şampanie.

Se amestecă rapid în shaker primele patru ingrediente, cu gheaţă mărunţită şi se toarnă în paharul flute bine răcit: se umple cu şampanie frapată. Se decorează la sfârşit cu o felie de portocală, una de lămâie şi cu paie.

Cocktailul Champagne pick-me-up preparat după re­ţeta americană se obţine astfel: o doză mai con­sistentă de brandy. sucul de la jumătate de lămâie, câteva picături de angostura, de sirop de rodii şi de sirop de zahăr, şam­panie.

Se amestecă rapid şi energic în shaker pri­mele cinci ingrediente, cu gheaţă mărunţită şi se toarnă, filtrat, în paharul flute bine răcit. Se umple cu şampanie frapată.

Champagne Pick-me-up Cocktail1.jpg   Champagne Pick-me-up Cocktail2.jpg   Champagne Pick-me-up Cocktail.jpg

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.