Cepe umplute – delicioase la cuptor

Printeaza

Cepe umplute – delicioase la cuptor din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc.

Ingrediente:Cepe_umplute

  • 2 cepe
  • 2 lingurite chimen
  • sare
  • 300 g carne tocata
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • piper
  • 125 ml supa
  • 250 g rosii uscate (conservate in ulei)
  • zahar
  • 4 fire busuioc

 

Mod de prepare:

Se curăţă cepele şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă la foc mijlociu 20-30 min.

Se trec prin jet de apă rece, se decupează căpăcelele şi se golesc cepele de miez, astfel încât să rămână de jur împrejur o margine groasă de cea 1 cm. 2 Se încinge cuptorul la 200°C.

Se toacă mărunt miezurile scoase din cepe şi se frământă cu carne tocată, pesmet, ou şi pătrunjel; se sărează şi se piperează.

Se umplu cepele şi se aşază într-o formă termorezistentă. Se dă în fiert supa cu roşiile scurse de ulei; se adaugă sare, piper şi 1 praf de zahăr.

Se aşază de jur împrejurul cepelor şi se coc 40-50 min. pe şina din mijlocul cuptorului.

Se curăţă busuiocul, se taie frunzele fâşii şi se presară pes­te cepe cu puţin timp înainte de servire.

 

Cepe umplute – delicioase la cuptor

Cepe_umplute

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ceapa umpluta cu branza cheddar

Ceapa umpluta cu branza cheddar

Ceapa umpluta cu branza cheddar din: ceapa, unt, ulei, branza, carne, sare, piper. Ingrediente: 8 cepe roşii mari 300 g carne tocată 50 g unt miezul a două felii de pâine 200 ml supă 2 linguri ulei 8 felii brânză chedar 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa curăţată de foile exterioare […]

 

Ceapa umpluta ca la Caransebes

Ceapa umpluta cu hribi

Ceapa umpluta cu hribi din: ceapa, hribi, orez, untdelemn, faina, patrunjel, sare, piper, bulion, dafin, vin, piper. Ingrediente: 3 cepe potrivite o lingură Hiribi înmuiaţi şi tocaţi 2 linguri orez fiert 3 linguri luntdelemn o linguriţă făină o linguriţă pătrunjel verde tocat sare piper pisat 1-2 linguri bulion de roşii frunze de dafin 2-3 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

4 comentarii

  1. Nu prea ma omor dupa reteta asta

  2. ce aveti dragilor? cepele umplute la cuptor au un gust deosebit, incercati-le si pe urma vorbiti 🙂

  3. N-am mancat niciodata, trebuie sa incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.