Cepe umplute cu ciuperci

Printeaza

Cepe umplute cu ciuperci din: ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, ulei de masline, rozmarin, salvie, otet balsamic, sos de soia si sare.

Ingrediente:Cepe_umplute_cu_ciuperci

  • 4 cepe mari
  • ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita de salvie
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 2 lingurite sos de soia
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spala cepele, se scurg de apa si se pun intr-o cratita unsa cu ulei. Se pun in cuptorul incalzit in prealabil si se coc timp de 15 minute la foc mediu. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se taie partea de sus si se scobeste partea principala (se lasa doar doua straturi de foi).

Se curata usturoiul si se taie felii. Ciupercile se spala si se toaca marunt, la fel si pulpa de ceapa ramasa. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc usturoiul si ciupercile. Se adauga si ceapa tocata. Se asezoneaza cu condimentele, sosul de soia si otet.

Se umplu cepele cu aceasta compozitie si se mai coc 20 de minute in cuptorul incins. Se servesc cu capacele deasupra si cu verdeata.

Cepe umplute cu ciuperci

Cepe_umplute_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.