Cel mai simplu chec cu cacao
PrinteazaCel mai simplu chec cu cacao din: ouă, făină, praf de copt, cacao, ulei, zahăr vanilat, sare.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Adaugi zahărul vanilat şi zahărul tos treptat, câte o lingură, până vei obţine o spumă gen bezea.
Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul, ca pentru maioneză. Adaugi câte 1 lingură din gălbenuşuri peste albuşuri şi omogenizezi.
Făina o amesteci cu praful de copt şi o încorporezi treptat în compoziţie, lingură cu lingură. Amesteci cacaua cu puţină apă, pentru a obţine o pastă, lei jumătate din compoziţie şi o amesteci cu cacaua.
Intr-o formă de chec unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină, construieşti astfel: pui o lingură din compoziţia albă, apoi o lingură din compoziţia cu cacao, încă o lingură din cea albă şi încă una neagră, până la terminarea celor două compoziţii.
Dai la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, până trece testul scobitorii. Poţi servi checul cu zahăr pudră presărat deasupra.
Pofta buna!