Cel mai simplu chec cu cacao

Printeaza

Cel mai simplu chec cu cacao din: ouă,  făină, praf de copt, cacao, ulei, zahăr vanilat, sare.

Cel mai simplu chec cu cacao

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare.

Adaugi zahărul vanilat şi zahărul tos treptat, câte o lingură, până vei obţine o spumă gen bezea.

Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul, ca pentru maioneză. Adaugi câte 1 lingură din gălbenuşuri peste albuşuri şi omogenizezi.

Făina o amesteci cu praful de copt şi o încorporezi treptat în compoziţie, lingură cu lingură.

Amesteci cacaua cu puţină apă, pentru a obţine o pastă, lei jumătate din compoziţie şi o ames­teci cu cacaua.

Intr-o formă de chec unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină, construieşti astfel: pui o lingură din compoziţia albă, apoi o lingură din compoziţia cu cacao, încă o lingură din cea albă şi încă una neagră, până la terminarea celor două compoziţii.

Dai la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, până trece testul scobitorii.

Poţi servi checul cu zahăr pudră presărat deasupra.

Cel mai simplu chec cu cacao

Chec cu nuci si dovleac

Chec cu nuci si dovleac

Chec cu nuci si dovleac din: dovleac, nuci, oua, faina, zahar, praf de copt, cacao. Ingrediente: 300 g dovleac 1 praf de sare 1 portocală 150 g miez de nuca 4 ouă 1 1/2 pahar zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 1 pahar făină 1 lingură cacao zahăr pudră   Mod de preparare: Separi albuşurile de […]

Chec pufos cu pere

Chec pufos cu pere

Chec pufos cu pere din: oua, zahar, smantana, lapte, ulei, faina, praf de copt, pere. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 90 ml ulei 50 ml smântână 50 ml lapte 200-230 g făină 7 g praf de copt 4 pere mari 2 linguri dulceaţă   Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de coajă, le îndepărtezi […]

Chec fraged cu afine

Chec fraged cu afine din: zahar, oua, lapte, ulei, unt, faina, praf de copt, afine. Ingrediente: 200 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 4 ouă 300 ml lapte 100 ml ulei 1 plic praf de copt 100 g unt 150 g afine 400 g făină   Mod de preparare: Se spală afinele, apoi se scurg. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.