Ceapa verde murata

Printeaza

Ceapa verde murata din: ceapa verde, vin, apa, sare, otet, usturoi.

Ingrediente:Ceapa verde murata

  • 6 fire de ceapă verde
  • 1 cană vin roşu
  • 1 cană apă
  • sare
  • 1 ceşcuţă cu oţet balsamic
  • 4 fire usturoi verde

 

Mod de preparare:

Firele de ceapă şi usturoi le cureţi, le speli şi le tai în bucăţi potrivite ca mărime, pentru borcanul pregătit. Folosesti doar părţile deschise la culoare, fără frunze.

Aşezi ceapa şi usturoiul în borcan. Pui la fiert 1 cană cu vin roşu, 1 cană apă, sare şi piper, pentru 5 minute. Adaugi apoi oţetul balsamic şi laşi să mai fiarbă alte 5 minute.

Conţinutul îl torni în borcane, pe care apoi le laşi la bain-marie timp de un sfert de oră. Se consumă după cel puţin o săptămână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.