Ceapa umpluta cu sufleu de branza

Printeaza

Ceapa umpluta cu sufleu de branza din: ceapa, telemea, cascaval, parmezan, oua, zeama de lamaie, nucsoara, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ceapa_umpluta_cu_sufleu_de_branza

  • 6 cepe mari
  • 150 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 30 g parmezan
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cepele, le tai câte un căpăcel şi le scoţi cu grijă mijlocul, obţinând astfel cupe formate din cele 2-3 foi exterioare. Opăreşti cupele timp de 1 minut. Dai pe răzătoarea mică telemeaua, caşcavalul şi parmezanul.

Baţi albuşurile spumă tare, adăugând câteva picături de zeamă de lămâie. Amesteci gălbenuşurile cu cele 3 tipuri de brânză, nucşoara, făina, sare şi piper după gust. încorporezi spuma de albuşuri amestecând delicat, de jos în sus.

Cu această compoziţie umpli cepele şi le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu 1 linguriţă de ulei. Stropeşti cepele cu uleiul rămas şi introduci tava în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.

Serveşti preparatul imediat ce l-ai scos din cuptor.

Ceapa umpluta cu sufleu de branza

Ceapa_umpluta_cu_sufleu_de_branza

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.