Ceapa umpluta cu hribi

Printeaza

Ceapa umpluta cu hribi din: ceapa, hribi, orez, untdelemn, faina, patrunjel, sare, piper, bulion, dafin, vin, piper.

Ingrediente:Ceapa umpluta cu hribi

  • 3 cepe potrivite
  • o lingură Hiribi înmuiaţi şi tocaţi
  • 2 linguri orez fiert
  • 3 linguri luntdelemn
  • o linguriţă făină
  • o linguriţă pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper pisat
  • 1-2 linguri bulion de roşii
  • frunze de dafin
  • 2-3 linguri vin
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Ceapa, curăţată şi spălată, se scobeşte de miez. Miezul se toacă mărunt, se prăjeşte în urntdelemnul încins.

Când e gata se pune orezul, ales, spălat, fiert, bulionul, sarea necesară, şi piperul pisat foarte fin, pătrunjelul tocat şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umple ceapa scobită. Ceapa umplută se prăjeşte în untdelemnul bine încins, iar când s-a înmuiat se pune într-un vas de Jena.

In untdelemnul rămas se rumeneşte faina, care se stinge cu bulion şi puţină apă. Acest sos se toarnă peste ceapa umplută şi, împreună cu frunze de dafin, bpabe de piper, vin se dau la cuptor ca să scadă.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.