Ceapă roşie umplută cu ghebe

Printeaza

Ceapă roşie umplută cu ghebe din: ceapa rosie, ghebe, cuscus, rosii uscate, unt, vin alb, ceapa, cimbru, sare de mare, piper, ulei de masline.

Inrgediente:Ceapă roşie umplută cu ghebe

  • 4 cepe rosii
  • 300 g ghebe
  • 150 g cuscus
  • 80 g rosii uscate
  • 25 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 1 ceapa alba
  • cimbru proaspat
  • sare de mare
  • piper
  • 25 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Ghebele proaspăt culese din pădure le cureţi, le speli în mai multe ape, apoi le opăreşti în apă cu puţină sare. Scurgi ghebele de apă şi le tai mai mici. Roşiile uscate le toci mărunt. Incingi untul într-o cratiţă, adaugi ceapa şi o căleşti câteva minute, până devine fragedă.

Adaugi cuşcuşul şi îl prăjeşti cam 2 minute, amestecând mereu. Adaugi ghebele, vinul alb şi mai laşi pe foc până când scade tot lichidul. Iei tigaia de pe foc, adaugi cimbrul tocat, roşiile uscate, sare şi piper după gust.

Amesteci şi laşi să se răcească. Intre timp, pregăteşti cepele. Cureţi cepele roşii, îndepărtând primul strat. Le pui într-o tavă şi le stropeşti cu ulei de măsline. Acoperi cu o folie de aluminiu şi le dai la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute, până când devin moi.

Indepărtezi cu grijă mijlocul fiecărei cepe. Umpli fiecare ceapă cu amestecul de ghebe, roşii uscate şi cuşcuş. Le dai nou la cuptor timp de 15 minute, apoi le serveşti calde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.