Ceapa in sos de sfecla
PrinteazaO reteta de ceapa in sos de sfecla cu carne de vital, unnt, morcov, ardei gras, paturnjel sare si piper.
- 500 g carne vitel
- 3 linguri unt
- 350 g ceapa
- 400 g sfecla
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Preparare:
Taie carnea cubuleţe. Pune-o la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie.Intr-un alt vas, fierbe ceapa curăţată, dar întreagă. Adaugă sfecla roşie şi ardeiul tăiat cubuleţ
e, iar morcovul dat pe râzătoare. După ce a fiert carnea, rumeneşte-o în puţin unt. Adaugă legumele aproape fierte şi stinge cu zeama în care au fiert. Potriveşte gustul de sare şi piper şi mai lasă pe foc să dea în câteva clocote. Parfumează cu verdeaţa tocată fin şi serveşte cu puţină smântână.
Pofta buna!
Pare o reteta foarte interesanta. O s-o pregatesc si eu.