Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda

Traditiile ceaiului in Malaiezia si Thailanda: In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului în Malaiezia constă în faptul că ceainicele au un orificiu foarte mic. Când malaiezieni toarnă ceaiul în ceaşcă, ridică ceainicul […]

Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia

Raspandirea ceaiului in Mongolia si Rusia: In timpul dinastiilor Tang şi Sung, ceaiul era făcut cadou mongolilor ca daruri regale, şi astfel a ajuns să facă parte din cultura lor. în Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Odată cu expansiunea mongolilor în Rusia, în 1638, mongolii au dus cu ei şi tradiţiile ceaiului. […]

Răspandirea ceaiului in afara Chinei

Răspandirea ceaiului in afara Chinei – Ceaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani mai […]

Pesmeciori pentru ceai

Pesmeciori pentru ceai

Pesmeciori pentru ceai din: unt, zahar pudra, faina, oua, stafide, rom. Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, […]

Piata de ceai indoneziana

Piata mondiala a ceaiului

  Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea, […]

Ceai rece de piersici cu mango

Reteta zilei: Ceai rece de piersici cu mango

Ceai rece de piersici cu mango din: apa, ceai alb, piersici, mango, zahar.   Ingrediente: 12 cesti de apa 5-6 plicuri de ceai alb 2 piersici, fara samburi, cuburi 1 ceasca mango, tocat 1 lingura plus ¼ cana zahar     Mod de preparare: Se fierbe 12 cesti de apa intr-o cratita. Opriti focul. Adaugati […]

The World Of Tea

Lumea Ceaiului – The World Of Tea: O Călătorie Culturală și Senzorială

Lumea Ceaiului – The World Of Tea: O Călătorie Culturală și Senzorială. Ceaiul nu este doar o băutură; este o fereastră spre culturi, istorie și tradiții care se întind pe tot globul. De la ceremoniile sofisticate ale ceaiului în Japonia până la pauzele de ceai relaxante din Anglia și până la băuturile răcoritoare pe bază […]

Chinese Tea

Chinese Tea – Totul Despre Ceaiul Chinezesc: Istorie, Tipuri și Beneficii. Ceaiul chinezesc este o băutură cu o istorie de peste 5.000 de ani, profund înrădăcinată în cultura și tradițiile Chinei. De-a lungul secolelor, ceaiul a devenit mai mult decât o simplă băutură; el reprezintă o parte integrantă a vieții sociale, medicale și spirituale. Istoria […]