Ceai indian

Printeaza

Ceai indian din: cardamom, piper, cuisoare, ghimbir, apa, ceai negru.

Ingrediente:Ceai indian

  • 16 seminţe de cardamom
  • 1 linguriţă boabe de piper negru
  • 8 cuişoare
  • 3 linguriţe ghimbir ras
  • 2 l apă
  • 5 linguriţe cu vârf de ceai negru Darjeeling

 

Mod de preparare:

Se pisează cardamomul împreună cu piperul şi cuişoarele. Se fierbe apa şi se toarnă în ceainic peste frunzele de ceai şi peste pudra de condimente.

Se adaugă ghimbirul ras şi se acoperă vasul 10 minute, apoi se strecoară ceaiul şi se serveşte cald.

Acest ceai este potrivit cu zilele geroase. “Căldura” condimentelor se resimte imediat după prima gură băută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.