Ceai de ghimbir

Printeaza

Ghimbir (rădăcina) (Zingiber officinale) Ceai_de_ghimbir

Descriere

Un condiment care adaugă o dulceaţă piperată multor feluri de mâncare.

Utilizare

Ghimbirul este folosit azi mai mult în tratamentul durerilor de stomac. Unii înghit ghimbir înainte de a se îmbarca, pentru a evita răul de mare.
Ghimbirul mai este folosit şi pentru alte afecţiuni inclusiv în caz de artrită reumatoidă şi afecţiuni cardiace.

Doze mari de ghimbir pot interacţiona cu medicamentele care subţiază sângele, precum varfarina, ca şi cu medicamentele care controlează nivelul zahărului din sânge. Această plantă poate provoca mutaţii ale celulelor umane, fiind deci contraindicat femeilor gravide să folosească ghimbir.

Nu sunt semnalate efecte secundare ale folosirii ghimbirului.
Rădăcinile uscate şi făcute prafuri sunt folosite ca aromă pentru ceaiuri şi în suplimente nutriţionale sub multe forme, inclusiv capsule, bomboane, napolitane gumoase şi extract lichid.

Incoming search terms:

  • ceai de ghimbir reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.