Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara

Printeaza

Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara din: citrice asortate, fructe asortate (mere, pere, fructe de pădure uscate), zahăr tos, cuişoare, batoane de scorţişoară, anason stelat, cardamom, vinars din fructe.

Ingrediente:Ceai_de_fructe_uscate_cu_anason_si_scortisoara

  • 1 kg citrice asortate
  • 1 kg alte fructe asortate (mere, pere, fructe de pădure uscate)
  • 1,2 kg zahăr tos
  • 5 cuişoare
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 2 bucăţi anason stelat
  • 1 praf cardamom
  • 200 ml vinars din fructe

Mod de preparare:

Toate fructele se spală bine. Citricele se decojesc şi se curăţă de pieliţele albe, după care pulpa se taie bucăţele. Merele şi perele nu se deco­jesc, numai se curăţă de cotoare, şi se taie cubuleţe.

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se aşază toate fruc­tele într-un castron mare şi se amestecă împreună cu za­hărul. Se adaugă mirodeniile şi alcoolul, se amestecă şi se repartizează uniform într-o tavă adâncă.

Se dau la cuptor şi se coc 15 min. ameste­când din când în când, până când fructele îşi lasă zeamă.

Se toarnă amestecul fierbin­te în borcane şi se lasă să stea puţin pe capac.

Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara

Ceai_de_fructe_uscate_cu_anason_si_scortisoara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.