Ceai de echinacea

Printeaza

Echinacea (Echinacea augustofilia, E. Palida, E. Purpurea) Ceai_de_echinacea

Descriere

Această plantă originară din vestul Americii a fost mai întâi folosită de băştinaşii indieni pentru a vindeca răni şi a trata infecţii.

Acţiune

Protejază celulele sănătoase împotriva atacurilor bacteriene prin stimularea activităţii sistemului imunitar şi a limfocitelor în particular (celulele care atacă agenţii patogeni).

Utilizare

Pentru a trata unele infecţii instalate la nivelul superior al aparatului respirator, adică obişnuitele răceli, echinaceea fiind folosită atunci când nasul este înfundat. Unii iau echinacea tot timpul anului, pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar.

Echinacea poate interacţiona cu medicamentele imunosupresive, ca ciclosporina sau alte corticosteroide.

S-a folosit echinacea mult timp fără a manifesta efecte secundare. Rădăcina, tulpina şi florile roz-roşii pot fi preparate ca suplimente nutriţionale, sub formă de capsule, siropuri, sucuri, ceaiuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.