Ceai de coriandru

Printeaza

Coriandrul (Coriandrum sativum) Ceai_de_coriandru

Descriere

Este o plantă exclusiv de cultură. Este o plantă originară din Asia şi i se mai spune coleandru. In scopuri medicinale se utilizează fructul. Fructele sale se folosesc ca stimulent al secreţiilor gastro-intestinale şi calmant.

Conţine ulei volatil, pinen, terpinen, acid petriselinic, lipide, amidon, substanţe minerale şi pectine.

Utilizare

In anorexie, balonări, depresii digestive şi viermi intestinali. Se utilizează intern sub formă de infuzie; o linguriţă de fructe zdrobite la 300 ml apă clocotită; se bea călduţ şi fracţionat în timpul unei zile.

O infuzie mai concentrată, făcută din 30 gr fructe la 150 ml de apă ajută la eliminarea viermilor intestinali.
Intră în compoziţia ceaiurilor gastric şi contra colicilor.
Datorită conţinutului în ulei volatil, fructele de coriandru se întrebuinţează în industria parfumurilor, lichiorurilor şi condimentelor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.