Ceai de cohos negru

Printeaza

Cohoşul Negru (Cimicifuga racemosa.- Piciorul cocoşului) Ceai_de_cohos_negru

Descriere

Să nu fie confundat cu cohoşul albastru.
Cohoşul negru este o plantă sălbatică ce creşte de-a lungul coastei Statelor Unite şi a Canadei; este înrudită cu untişorul. Indienii americani fierbeau rădăcinile şi tulpinile pentru a face un ceai medicinal, care era folosit de la durerile de gât, la muşcătura de şarpe.

Acţiune

Se recomandă cohoşul negru pentru multe afecţiuni, inclusiv pentru răceală puternică. Dar este foarte cunoscut ca o superplantă pentru femei, mai ales pentru cele aflate în a doua parte a vieţii. Când o femeie intră la menopauză, cantitatea de estrogen produsă scade foarte mult şi pot apărea diverse manifestări, inclusiv bufeuri şi transpiraţii nocturne (care afectează trei pătrimi dintre femeile la menopauză). Simptomele pot fi diminuate printr-o terapie hormonală, dar multe femei nu pot sau nu vor să se supună unui astfel de tratament, în schimb, unele se îndreaptă către cohoşul negru şi alte plante. Această plantă este folosită şi în perioada premenstruală şi diminuează crampele menstruale.

Utilizare

Cercetările arată că cohoşul negru diminuează simptomele conexe menopauzei, probabil datorită unor compuşi care acţionează asupra estrogenilor.
Dacă luaţi prea mult, se ştie că provoacă greaţă şi alte probleme la stomac. Femeile gravide nu ar trebui să ia această plantă deoarece există riscul pentru un avort spontan. Nu se recomandă folosirea pe o perioadă mai mare de şase luni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.