Ceai de coada calului

Printeaza

Coada-CaLului (Equisetum arvense) Ceai de coada calului

Descriere

Coada-calului este o plantă care se găseşte în locurile argiloase şi umede.
Planta mai este cunoscută şi sub denumirile de barba ursului şi codâie. In scopuri medicinale se foloseşte planta, fără rădăcină. Conţine acid salicilic, fructoză şi equisetogenină, substanţe de natură flavonoidă, alcaloizii 3, substanţe de natură glicozidică, cunoscute ca antivitamine Bl, acid malic şi oxalic, gliceride, vitamina C şi săruri de potasiu.

Conţinând ulei volatil cu acţiune antimicrobiană şi săruri de potasiu ceaiul se foloseşte ca antiseptic şi în boli de rinichi şi vezică. Prin diureza pe care o produce, planta acţionează favorabil în bolile de inimă, ficat, piele, în gută şi reumatism.

Utilizare

In tulburările digestive, ceaiul din coada-calului combate aciditatea crescută, favorizând vindecarea ulcerului gastric.
Ceaiul se prepară din 3-4 linguriţe de plantă mărunţită la un litru de apă. Planta se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea în 3-4 reprize înaintea meselor. Se recomandă maceraţia de plantă la rece ca având un efect diuretic mai crescut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.