Ceai de cimbrisor

Printeaza

Cimbrişor(Thymusserpyllum) Ceai_de_cimbrisor

Descriere

Plantele mai sunt cunoscute sub denumirea de lămâioară sau timişor. Conţin ulei volatil, substanţe amare, tanin şi zaharuri.

Acţiune

Intern: antiseptic intestinal, coleretic, colagog, antiseptic al căilor respiratorii, antihelmintic

Extern: sub formă de băi cu efect antiinfecţios şi relaxant al sistemului nervos.

Utilizare

Se administrează în tuse convulsivă, bronşită, răguşeală. Acţionează asupra ficatului şi rinichilor. Datorită uleiurilor volatile, ceaiul de cimbrişor poate fi folosit la eliminarea viermilor intestinali. Este un bun tonic în cazul anemiilor.

Extern: Sub formă de băi în reumatism, gută, calmant, plăgi, seboree – pentru tenurile grase.

Ceaiul se prepară cu 1-2 linguriţe de plantă în 250 ml de apă clocotită; se bea în trei reprize în timpul unei zile, de preferinţă înainte de masă.

Contraindicaţii

Gastrite, enterite, esofagite, insuficienţe pancreatice.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.