Ceafa de miel cu legume la cuptor

Printeaza

Ceafa de miel cu legume la cuptor din: ceafa de miel, lamai, cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, piper, vin.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

retete

Ingrediente:

  • 800 gr ceafa de miel
  • 2 lamai
  • 650 gr cartofi
  • 1 ceapa, feliata
  • 4-6 catei usturoi
  • 2 linguri cimbru proaspat sau 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • Sare si piper
  • 300 ml vin alb sau apa

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Taiati o lamaie felii si stoarceti sucul de la cealalta.

Curatati si taiati cartofii wedges. Adaugati intr-o tava impreuna cu ceapa, usturoi si feliile de lamaie.

Turnati jumatate din ulei, suc de lamaie si vin sau apa.

Asezati carnea deasupra, apoi turnati restul de ulei, frecati cu rozmarin si suc de lamaie.

Acoperiti tava cu folie si dati la cuptor 10 minute. Reduceti temperatura la 170C si gatiti inca 1 ora si 20 de minute.

Indepartati folia si ungeti carnea cu sos din tava. Dati inapoi la cuptor inca 1.5 ore.

Serviti preparatul cald.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie din: ceafa de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, supa de vita, unt, ulei, salvie, ardei rosu afumat, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1.2 kg ceafă de miel (două bucăţi) 1 ceapă 1/2 căpăţână de usturoi 60 g pastă de tomate 50 ml vin dulce 100 […]

 

Ceafa_de_miel_cu_chimion

Ceafa de miel cu chimion

Ceafa de miel cu chimion din: ceafa de miel, curry, chimion, coriandru, hasme, usturoi, spanac, ulei, fulgi de chili, sos hoisin. Ingrediente: 500 g ceafă de miel 1 linguriţă praf de curry 1 linguriţă chimion 1 linguriţă seminţe de coriandru 3 hasme 2 căţei de usturoi 400 g spanac proaspăt 4 linguri ulei vegetal 1/2 linguriţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.