Ceafa in vin
PrinteazaCeafa in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper.
- 1 1/2 kg ceafă de porc
- 5-6 căţei de usturoi
- câteva frunzuliţe de rozmarin
- 1 pahar cu vin alb
- 2 cepe
- ulei de măsline
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine bucata de carne şi şterge-o cu un şervet curat. Condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper şi boia. Crestează din loc în loc şi bagă rondele de usturoi şi frunzuliţe de rozmarin.
Unge ceafa cu ulei şi aşaz-o într-o tavă. Aşază pe lângă ea ceapa curăţată şi tăiată în sferturi. Stropeşte ceafa cu vin, acoper-o cu folie de aluminiu şi las-o la cuptor la foc mediu.
După circa 30-40 de minute, îndepărtează folia şi las-o să se pătrundă bine. Din când în când, stropeşte-o cu sosul din tavă şi cu puţină apă călduţă şi întoarce bucata de carne pe toate părţile.
Serveşte-o cât este caldă, alături de cartofi prăjiţi şi mujdei de usturoi.
Ceafa in vin
Pofta buna!
O sa fac si eu reteta asta