Ceafa in vin

Printeaza

Ceafa in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper.

Ingrediente:Ceafa in vin

  • 1 1/2 kg ceafă de porc
  • 5-6 căţei de usturoi
  • câteva frunzuliţe de rozmarin
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 cepe
  • ulei de măsline
  • boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine bucata de carne şi şterge-o cu un şervet curat. Condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper şi boia. Crestează din loc în loc şi bagă rondele de usturoi şi frunzuliţe de rozmarin.

Unge ceafa cu ulei şi aşaz-o într-o tavă. Aşază pe lângă ea ceapa curăţată şi tăiată în sferturi. Stropeşte ceafa cu vin, acoper-o cu folie de aluminiu şi las-o la cuptor la foc mediu.

După circa 30-40 de minute, îndepărtează folia şi las-o să se pătrundă bine. Din când în când, stropeşte-o cu sosul din tavă şi cu puţină apă călduţă şi întoarce bucata de carne pe toate părţile.

Serveşte-o cât este caldă, alături de cartofi prăjiţi şi mujdei de usturoi.

 

Ceafa in vin

Ceafa in vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.