Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti

Printeaza

Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti din:  ceafă de porc, cârnăciori picanţi, graşi roşii si galbeni, ceapa, cartofi, muştar de Dijon, ketchup, usturoi, ardei iute, sare, piper.

Ceafa_de_porc_in_marinata_picanta_cu_carnati_picanti

Ingrediente:

  • 1 bucată întreagă de ceafă de porc (2-3 kg), fără oase
  • sare, pipe
  • 3 cârnăciori picanţi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 3 cepe/mari albe
  • cartofi copţi

Ingrediente penfru garnitură marinată:

  • 4 linguri muştar de Dijon
  • 4 linguri ketchup
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute tocat

Mod de preparare:

Carnea se taie felii de cca 2 cm grosime si se bat usor cu ciocanelul de snitele; se sareaza si se pipereaza. Se taie carnaciorii in doua, pe lung. Se taie ceapa felii si se curata ardeii grasi de cotoare si pieliele albe; pulpa se taie sferturi.

Pe tepuse mari se infig felii de carne, jumatati de carnaciori, alterand fie cu ceapa, fie cu ardei gras. Bucatile nu trebuie sa fie infipte prea aproape unele de altele, deoarece se dilata la gratar.

Se prepara marinata din ingredientele mentionate; se aplica pe frigarui si se infasoara in folie de aluminiu; se aseaza pe gratar cel putin 1-1,5 ore; dupa cca 20 de minute se intorc.

Se iau apoi de pe gratar si se lasa sa se odihneasca cca 15 min. Se despacheteaza frigaruile din flia de aluminiu si se servesc cu cartofi copti sau cu paine.

Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti

Ceafa_de_porc_in_marinata_picanta_cu_carnati_picanti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.