Ceafă de porc la cuptor

Printeaza

Ceafă de porc la cuptor

Ingrediente:Ceafă de porc la cuptor

  • 1 garf (cam 2 kg)
  • 3-4 boabe ienibahar
  • 1 căţel usturoi
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • cîteva boabe coriandru
  • sare
  • puţină gră­sime

 

Mod de preparare:

Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile.

Se aşază într-un castron şi se lasă să stea astfel 3-4 ore. Apoi se presară peste carne boiaua de ardei şi se aşază pe o tavă unsă cu grăsime.

Se dă la cuptor la foc iute 30 min, apoi focul se face potrivit. Se ţine la cuptor 11/2 oră. În timpul frigerii se stro­peşte din cînd în cînd cu zeama din tavă.

Se taie felii, se aşază pe farfuria de servit, se stropeşte cu zeama din tavă, strecurată, şi se serveşte cu cartofi prăjiţi, salată sau gogo­şari şi castraveciori în oţet. Se poate servi şi rece, tăiată felii mai subţiri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.