Ceafa de porc in vin

Printeaza

Ceafa de porc in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper.

Ingrediente:
Ceafa de porc in vin

  • 1 1/2 kg ceafă de porc
  • 5-6 căţei de usturoi
  • câteva frunzuliţe de rozmarin
  • 1 pahar vin alb
  • 2 cepe
  • ulei de măsline
  • boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine car­nea şi o ştergi cu un şervet curat. Condimentezi carnea pe toate părţile cu sare, piper şi boia. Crestezi din loc în loc şi introduci rondele de usturoi si frunzuliţe de rozmarin. Ungi ceafa cu ulei şi o pui într-o tavă.

Pe lângă bucata de carne aşezi ceapă tăiată sferturi. Stropeşti ceafa cu vin, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc moderat. După 30-40 de minute, îndepărtezi folia şi laşi să se pătrundă bine.

Din când în când stropeşti carnea cu sosul din tavă şi cu puţină apă călduţă. întorci ceafa pe toate părţile, să se pătrundă.

Serveşti preparatul cald, alături de cartofi prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.