Ceafa de porc cu legume si cimbru

Printeaza

O retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie.

Ingrediente:Ceafa de porc cu legume si cimbru

  • 400 g ceafa de porc
  • sare
  • piper alb si negru
  • boia dulce
  • 2 lingurite vin
  • o lingurita ulei cu masline
  • 4-5 ardei grasi verzi si galbeni
  • 200 ml fasole verde
  • cimbru
  • o ceapa rosie

 

Mod de preparare:

Se condimentează ceafa de porc cu sare, piper, boia, se unge cu ulei şi vin şi se lasă câteva minute la rece înfăşu­rată în folie de aluminiu. Intre timp, se spală şi se taie ceapa roşie solzişori, se pune un cubuleţ de unt să se to­pească într-o tigaie şi se înă­buşe ceapa.

Se curăţă ardeii, se taie fâşii şi se lasă să se în­moaie în sucul propriu, aco­periţi cu un capac. Se pune grătarul să se încingă, se unge şi se aşază bucăţile de ceafă.

Se lasă 5-6 minute pe o parte şi 5-6 pe cealaltă parte şi se stropeşte din când în când cu sucul pe care îl lasă carnea.

Se scot păstăile din conser­vă şi se pun peste ardei, se condimentează cu sare şi piper şi se aşază pe un pla­tou. Pe deasupra se pun fâşii de ceafă la grătar şi se stropesc cu vin roşu, demidulce.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.