Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

Printeaza

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie din: ceafa de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, supa de vita, unt, ulei, salvie, ardei rosu afumat, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

  • 1.2 kg ceafă de miel (două bucăţi)
  • 1 ceapă
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 60 g pastă de tomate
  • 50 ml vin dulce
  • 100 ml supă de vită
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 legătură de salvie
  • 1 linguriţă de ardei roşu afumat
  • 2- 3 fire de rozmarin
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Crestaţi carnea la intervale de 2-3 cm, ajungând cu vârful cuţitului până la vertebre, pentru a permite cărnii să absoarbă condimentele mai bine şi să o puteţi porţiona la final. Asezonaţi cu ardeiul afumat, sarea şi piperul negru şi ungeţi cu usturoi.

Incălziţi uleiul de măsline şi untul într-o tigaie (cu capac, care să poată fi pusă în cuptor) şi adăugaţi usturoiul, salvia, rozmarinul şi ceapa tăiată în sferturi. Adăugaţi carnea şi prăjiţi-o bine pe toate părţile.

Turnaţi vinul, apoi pasta de tomate dizolvată în supă. Introduceţi tigaia (cu capacul pus) în cuptorul preîncălzit la 140°C, pentru două ore şi jumătate.

Porţionaţi carnea şi serviţi-o cu sosul lăsat în tavă şi garnitura preferată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.