Ceafa de manzat la gratar

Printeaza

Ceafa de manzat la gratar din: ceafa de manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.

Ingrediente:Ceafa de manzat la gratar

  • ceafă de mânzat 720 g
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • tarhon proaspăt
  • ceapă
  • 10 ml otet
  • piper boabe
  • 50 ml vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Într-o cratită se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, vin alb si otet. Gălbenusul de ou se pune într-un bol oval metalic pe bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistenta maionezei.

Se scoate bolul din bain-marie si se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea putin câte putin a untului topit.

Se amestecă reductia de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obtinându-se sosul. Ceafa de mânzat se asezonează cu sare si piper, se găteste pe grătarul încins, pe toate fetele, după care se serveste cu sos.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ceafa de manzat la gratar
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.