Cea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte

Printeaza

Cea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte din: făină, drojdie, unt, zahar, lapte, zahar pudra, sare.

Ingrediente:Cea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie
  • 50 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 2-3 linguri lapte
  • 1/2 linguri zahăr pudră
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se pune drojdia la înmuiat cu zahărul pudră si 2-3 linguri de lapte căld. Maiaua se ameste­că cu făina, sarea şi jumătate din cantitatea de unt.

Se frământă până când aluatul devine elastic şi se desprinde de pe vas, apoi se lasă să dos­pească.

Când aluatul şi-a du­blat volumul, se întinde într-o foaie de mărimea unui deget peste care se pune restul de unt frecat spumă cu zahărul. Se rulează, se taie bucăţi de 6 cm şi se pun în tavă cu partea tăiată în jos.

Se lasă să dospească la cald, apoi se coc la foc potrivit, 30-40 minute. Se decorează cu zmeură şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.