Cea mai buna carne pentru gratar

Printeaza

Cuvântul englezesc barbecue, derivat din brabacot, este unul dintre primele cuvinte amerindiene împrumutate de europeni, după descoperirea Americii.

Termenul era folosit de triburile arawak şi carib, două dintre cele mai importante triburi din regiunea Caraibilor, pentru a denumi o metodă de gătit ce întrebuinţa un fel de grătar din ramuri verzi, aşezat deasupra unui foc care ardea încet, cu fum.

Costiţele sunt cea mai bună bucată de carne de porc, pentru a fi preparată la grătar. Carnea de pe costiţe este în mod normal destul de tare, însă atunci când se frige încet pe grătar ea devine fragedă.

Inmuiate într-un sos dulce de barbecue, pe bază de roşii, costiţele sunt cele care îţi pătează mâinile şi hainele, creând astfel o atmosferă foarte destinsă.

Puţine alte mâncăruri sunt mai delicioase în timpul unei veri nord-americane, în special atunci când sunt însoţite de ştiuleţi de porumb proaspăt.

Alte bucăţi de carne de porc, precum muşchiul, profită şi ele de pe urma afumârii pe grătar. Feliuţe subţiri de bacon afumat, date prin făină de mazăre şi prăjite uşor la grătar, constituie un mic dejun rustic, minunat.

In ceea ce priveşte carnea de vită, există, de asemenea, bucăţi adecvate preparării la grătar, cele mai bune fiind antricotul şi coastele. Această carne cu o textură minunată, înspicată cu porţiuni de grăsime şi cu un gust bogat, devine delicioasă atunci când este prăjită pe grătar, asezonată doar cu sare şi piper.

In măcelării se vând deseori bucăţi mari de carne, provenind de la coastele principale ale vitei. Nu există o modalitate elegantă de a le mânca, însă deliciul savurării lor compensează pe deplin eventuala lipsă de maniere la masă.

O bucată mai rar disponibilă în comerţ, chiulota de vită merită toate eforturile de a o procura. Forma ei deosebită, îngustă la un capăt şi groasă la celălalt, va face deliciul oaspeţilor.

Bucăţile de carne macră trebuie marinate peste noapte, pentru a intensifica aromele.

Cotletele de miel vor profita şi ele de pe urma frigerii la grătar, deoarece carnea şi grăsimea care se caramelizează încet adaugă o notă dulce gustului specific al mielului.

Bucăţi de carne mai mari, cum sunt picioarele de miel, pot fi şi ele preparate la grătar, fiind însă necesară o frigare, pe care se poate întoarce din timp în timp carnea, pentru a se prăji uniform formând o pieliţă crocantă delicioasă.

Dintre felurile de carne mai puţin costisitoare, carnea de hamburger este ideală pentru grătar.

Majoritatea tipurilor de cârnaţi pot fi fripţi la grătar, cei afumaţi sunt însă cei mai adecvaţi, întrucât sunt deja semipreparaţi prin afumare, ei trebuie prăjiţi doar scurt timp pe grătar, fără a-i lăsa să plesnească.

 

Cea mai buna carne pentru gratar

Cea mai buna carne pentru gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.