Ce Gatim Azi? 15 Retete de Mancare – delicioase

Printeaza

Ce Gatim Azi? 15 Retete de Mancare – delicioase. Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni.

Ce Gatim Azi? 15 Retete de Mancare

Prajitura_cu_dovleac_si_topping_de_frisca_10

Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca

Prajitura cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar, condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de branza, zahar pudra.   Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1 blat 1 cana nuci, maruntite […]

Mancarica_de_varza_cu_legume_15

Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume

Mancarica de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze dafin, sos de rosii, verdeata.   Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti ceapa la foc mare intr-o cratita. […]

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_maioneza_15

Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza

Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.   Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita sos sriracha 2 cupe pesmet 2 […]

Bruschete_cu_sos_si_branza_de_capra_06

Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra

Bruschete cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper, bagheta, branza de capra.   Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subțiri 1 catel […]

Rulouri_cu_dovleac_si_nuca_06

Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente, scortisoara, nuci.   Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt 2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2 […]

Ghiveci_de_legume_cu_sos_de_rosii_16

Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii

Ghiveci de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1 ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare: Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva minute in ulei, adaugati […]

Bruschete_cu_branza_de_capra_si_capsuni_04

Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni

Bruschete cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, branza de capra, bagheta.   Ingrediente: 2 cesti capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2 linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta, feliata   Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati […]

Sos_pesto_7

Reteta zilei: Sos pesto

O reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan, sare, piper si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat 2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin   […]

Inghetata_cu_aroma_de_portocale_13

Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale

Inghetata cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de portocale, coaja de portocala.   Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4 galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2 cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale   Mod de preparare: Combinati zaharul, galbenușurile […]

Curcan_la_cuptor_09

Reteta zilei: Curcan la cuptor

Curcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.   Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru proaspat coaja […]

Midii_in_sos_picant_pe_pat_de_orez_07

Reteta zilei: Midii in sos picant pe pat de orez

Midii in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc, ulei, orez fiert. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2 linguri de sos de […]

Pizza_cu_blat_din_vinete_12

Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete

O reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si oregano.   Ingrediente: 1 vânătă 1 lingura sare 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite condimente italiene 10 frunze de busuioc 1/3 ceasca parmezan ras 1/3 ceasca fin mozzarella rasa Ingrediente sos: 2-3 […]

Prajitura_cu_nuci_si_vanilie_08

Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie

Prajitura cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt, vanilie, ou.   Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate 1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita vanilie 1 ou, batut     Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava mare. Coaceti timp de […]

Tocana_de_vita_cu_legume_si_garnitura_de_orez_basmati_13

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati

Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.   Ingrediente: 1 ½ kg carne de vita, cuburi 1 […]

Sos_de_rosii_pentru_paste_05

Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste

Sos de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, sare.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare       Mod de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza pana la omogenizare. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.