Ce bem de Revelion: Lichior de zahar ars

Printeaza

Lichior de zahar ars din: 1 pahar alcool rafinat, 10 cuburi zahăr, 1 pahar zahăr tos, 1 pahar apă, 2 pacheţele zahăr vanilat, 1 ceşcuţă rom.

Mod de preparare:

Se ard într-o crăticioară cele zece bucăţi de zahăr cubic, ste sting cu un pahar cu apă şi se lasă trei-patru clocote. Se punte să se răcească foarte bine.

Se prepară un sirop subţire dim zahăr şi apă. Se amestecă cu zahărul ars şi spirtul, adăugâm- du-se romul şi zahărul vanilat.

Se amestecă bine şi se lasă s;ă se limpezească circa o oră. Se trece printr-un tifon şi se toarmă în sticle. Se serveşte în cupe largi, cu picior scurt.

lichior de zahar ars

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.