Caviar cu sofran

Printeaza

Caviar cu sofran din: caviar, avocado, limeta, cimbru, fulgi de ovaz, seminte, unt de cocos, sofran.

Ingrediente:Caviar cu sofran

  • 2 linguriţe caviar
  • 1 âvocado
  • 1 limetă
  • 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat
  • 125 g fulgi de ovăz
  • 4 linguri seminţe de floarea-soarelui
  • 3 linguri seminţe de in
  • 1 lingură unt de cocos
  • sare
  • un praf de şofran

 

Mod de preparare:

Se prepară crakers: se macină fulgii de ovăz, seminţele de floarea-soarelui şi seminţele de in cu râşniţa electrică de cafea. Va rezulta o făină pe care o omogenizăm într-un vas.

Se adaugă şofran, unt de cocos topit, sare şi puţină apă, aproximativ un sfert de cană.

Se amestecă bine totul, apoi se frământă uşor. Se întinde o foaie subţire de cca 2-3 mm. Se decupează biscuiţi şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc 20 minute la foc moale, apoi se întorc şi se mai coc 5 min. Se lasă să se răcească, apoi se tartinează cu caviar.

Se taie în două fructul de avocado şi se scoate sâmburele lemnos. Se scoate şi pulpa, cu linguriţa, şi se stropeşte cu suc de limetă. Se taie bucăţele şi se marinează bine în limetă.

Se pasează bine şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Se şpriţează pe crackers şi se aşază deasupra câte o porţie de caviar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.