Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapă uscată medie 1 linguriţă făină 1 legătură mărar 4-5 linguri ulei 4 legături ceapă verde 4 legături usturoi verde 1 lingură bulion 2 linguri oţet din […]
Ciorba de miel cu verdeturi
Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Tăiaţi bucăţi cât mai mici […]
Friptura de carne de miel la tava
Friptura de carne de miel la tava din: miel, ulei, vin, usturoi, sare. Ingrediente: o jumătate de miel – coastele şi pulpele 1 cană ulei (sau untură) 1-2 pahare vin 8- 10 căţei usturoi sare Mod de preparare: Se curăţă mielul şi se spală. Se separă pulpele şi partea de coaste, după care bucăţile […]
Sarmalute de miel in foi de stevie
Sarmalute de miel in foi de stevie din: carne de miel, foi de stevie, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, bulion, mirodenii, verdeata, bors, smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel cam 30-40 bucăţi foi de ştevie 50-100 g slănină 1 felie pâine 3 linguri orez 2 cepe 5 linguri ulei sare 2 linguri bulion […]
Miel la gratar
Miel la gratar din: carne de miel, ulei, vin, piper, sare, boia, otet de prune. Ingrediente: 1 kg carne de miel (de preferat pulpă, muşchiul spatelui şi/sau coaste) 3 linguri ulei 3 linguri vin piper măcinat sare boia optional: 2 linguri oţet de prune Mod de preparare: Carnea de miel se taie în bucăti mai […]