Cataif cu miez de nuca
PrinteazaCataif cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de nuca.
- 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez)
- 150 g unt
- 80 g zahar
- 1 l apa
- zeama de la o jumatate de lamaie
pentru decor:
- miez de nuca tocat
Mod de preparare:
Pentru sirop, pui zahărul în apă şi laşi la fiert 15 minute până când se îngroaşă, lei vasul de pe foc, adaugi zeama de lămâie şi laşi la răcit.
Topeşti untul, iar fideaua o rupi bucăţele într-un vas termorezistent.
Cand untul s-a topt, îl verşi peste fidea şi omogenizezi cu mâna. Dai la cuptor 20-25 de minute până când se rumenesc pastele.
Peste fideaua scoasa de la cuptor, torni siropul de zahar si decorezi cu miez de nuca. Lasi la racit, dupa care bagi la frigider cateva ore.
Cataif cu miez de nuca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cataif cu nuca